Notice: Undefined index: options in /home/absangos/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124
آب شیرین کن - آبسان گستر سپاهان آبسان گستر سپاهان تولید کننده سیستم‌های فیلتراسیون آبیاری تحت فشار( قطره‌ای- بارانی)

آب شیرین کن

در این مطلب قصد داریم به سوالات متداول در زمینه دستگاه آب شیرین کن کشاورزی و صنعتی مانند، دستگاه آب شیرین کن گلخانه‌ای  چیست؟ آب شیرین کن کشاورزی چیست؟ تفاوت آب شیرین کن کشاورزی و صنعتی و موارد استفاده از آب شیرین کن را به شما پاسخ دهیم.

 

تعریف آب شیرین کن

RO یا آب شیرین کن شامل تصفیه آب موثر در جهت کاهش دادن 99 درصدی نمک، محلول و باقی ذرات به وسیله تحت فشار قرار دادن آب از طریق فیلتر ممبران می باشد. این عمل اسمز معکوس نام دارد.

در سیستم اسمز معکوس به وسیله ایجاد فشار توسط پمپ فشار قوی به محلول با غلظت بالا و جامد و عبور آب و محلول غلیظ از غشاء یا فیلتر ممبران صورت می گیرد. آب بدست آمده همان آب تولید شده می باشد.

مواد جامدی که در محلول وجود دارند از غشاء یا فیلتر ممبران عبور نمی کنند، در واقع دائما شسته شده و به صورت زباله تخلیه می شوند.


آب شیرین کن کشاورزی

کارکرد آب شیرین کن کشاورزی به این گونه است، که وقتی آب توسط پمپ فشار قوی پمپاژ می شود با استفاده از فیلتر ممبران، در حد مولکولی عمل فیلتر را انجام می دهد. سیستم اسمز معکوس کشاورزی که مورد استفاده در گلخانه های بزرگ می باشد، از همان اصول تصفیه آب صنعتی پیروی می کند.

دلیل کمبود آب شیرین، برداشت بی رویه آب های زیر زمینی به منظور استفاده در کشاوورزی می باشد، که سبب نفوذ آب شور شده است. در عین حال روشی کار آمد برای قابل استفاده کردن آب های شور زیر زمینی وجود دارد که می توان به وسیله این روش این آبها را برای رشد محصولات در مزارع استفاده کرد.

در پیروی از این روش چنین آبهایی را بدون صدمه زدن به گیاهان و خاک بتوان مورد استفاده قرار داد و در تمام کشورها کاربرد دارد، آب شیرین کن یا اسمز معکوس کشاورزی نام داد. آبی که در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد باید از سختی کمی برخوردار باشد و اگر این آب از کیفیت مناسب برخوردار نباشد، موجب زرد شدن گیاهان و عدم رشد محصولات می گردد.


تفاوت آب شیرین کن کشاورزی با صنعتی

تنها فرق بین این دو در آب خروجی می باشد و در کارکرد یا حتی هزینه مالی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. دستگاه آب شیرین کن صنعتی به طور معمول آب خروجی با سختی کم و در حدود 300 tds را دارا می باشد.

در حالی که آب شیرین کن کشاورزی دارای خرروجی آب با سختی  500 تا 2000 را دارد. بنابراین اگر در آب شیرین کن کشاورزی فشار بیشتری را به ممبران اعمال کنیم، سبب ایجاد سختی بالاتری در آب خروجی می شویم. اما در مورد آب شیرین کن صنعتی باید فشار کنترل شده ای را اعمال کرد تا کمترین سختی آب یا TDS  را داشته باشیم و از ممبران بالاترین راندمان تولید را بگیریم.

 

یک آب شیرین کن خوب کشاورزی چه ویژگی ای دارد؟

  • آب خروجی عاری از ناخالصی و مواد معدنی باشد
  • قدرت جذب موادی مانند، آهن، مگنز، کلسیم، کلرو… را داشته باشد
  • توان کارکرد طولانی مدت
  • ثابت بودن آب خروجی
  • بکارگیری پمپ های فشارقوی و ضعیف استیل
  • دارا بودن پیش تصفیه یا فیلتر شنی بزرگ

 

موارد استفاده از آب شیرین کن در کشاورزی و گلخانه:

  • کشت‌های هیدروپونیک

از متداولترین موارد استفاده از آب شیرین کن در کشت های هیدروپونیک است، زیرا بخش وسیعی از یون ها را در منبع آب اولیه جدا می کند.

  • تنظیم PH

سیستم اسمز معکوس، مولکولهای آب را از باقی موادمحلول در آب مثل، کربناتها جدا می سازد. چون کربناتها به عنوان بافر عمل می کند، پس می توانید PH را مدیریت کنید.

  • آب با EC محدود

آبی که با EC پایین در دستگاه آب شیرین کن تولید می شود، مناسب کاشت گوجه فرنگی، خیار، سبزی، لیمو ترش، درختان میوه، گل های زینتی صادراتی و استفاده در دستگاه مه پاش است.


نکات مهم هنگام خرید آب شیرین کن گلخانه‌ای:

  • فیلتر کربن فعال در دستگاه آب شیرین کن

در طراحی آب شیرین کن کشاورزی از دو نوع ممبران استفاده می شود. به صورت عمومی ممبران یا غشاء کامپوزیت فیلم نازک یا TFC بکار می رود. به علت اینکه کلر قابلیت تجزیه غشاء TFC را دارد، که سبب نارسایی زود هنگام سیستم می شود استفاده از فیلتر کربن فعال جهت جذب کلر توصیه شده است.

  • فیلتر شنی آب شیرین کن

در حذف ذرات تا 100 میکرون بسیار موثر است. اگر در بخش فیلتر شنی یا پیش تصفیه اهمیت زیادی قائل نباشید، هزینه نگهداری و تعمیرات روی دوش خود را احساس می کنید. بدون فیلتر شنی ممبران از بین می رود که در این صورت نیاز به جابجایی در اسرع وقت می باشد. در هنگام انتخاب فیلتر شنی مناسب گالوانیزه یا فایبر گلاس، باید توجه به میزان آب خروجی داشته باشید.

  • پساب آب شیرین کن

از فاکتورهای مهم دیگردر جهت خرید دستگاه آب شیرین کن، توجه به فاضلاب دور ریخته شده توسط دستگاه است. به طور کلی برای تولید 2 گالن آب شیرین به 4 گالن آب نیاز است. البته این دستگاه برای مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، مناسب نیست.

در صورت وجود TDS<5 در آب خروجی دستگاه، این آب خاصیت خورندگی پیدا می کند و دلیل آن هم عدم وجود مواد مغذی است، که در مورد لوله های فلزی به شدت خورنده می باشد.

در سیستم های جدید به منظور اتلاف کمتر آب، مقداری پساب را با استفاده از شیر ریسایکل دوباره    به ورودی دستگاه وصل می کنند، که باید 2 نکته زیر را در نظر گرفت:

  • تنها 10 تا 30 درصد پساب قابل ریکاوری است و بقیه آن دور ریخته می شود.
  • با استفاده از یک فلومتر مقدار آب ورودی باید اندازه گیری شود.
 

ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید

کاربر جدید هستید؟ ابتدا ثبت نام کنید

Call Now Button